Mobilizare rezervisti
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
In Romania, impartirea Armatei in rezerve si aparare active consta in organizarea si mentinerea unei armate mari si active in vederea apararii nationale. Rezervistii joaca un rol vital in mentinerea acestei armate prin acumularea de cunostinte si pregatirea in vederea folosirii in cadrul misiunilor armatei, a eforturilor de aparare nationala si in perioadelor de nevoi.
Conform legislatiei militare, rezervistii sunt soldatii si ofiterii militari care isi indeplinesc angajamentele date fata de Armata Romaniei si au acceptat sa serveasca in rezervele armatei. Acestia sunt obligati sa fie pregatiti profesional, sa indeplineasca cerintele anuale de pregatire militara si sa ia parte la campanii si exercitii anuale de mobilizare.
Mobilizarea rezervistilor este procesul prin care rezervistii sunt solicitati sa presteze serviciu militar activ in cadrul subunitatilor si fortelor armatei. Acest proces poate fi declansat atat in perioadele de pace cat si in contextul criselor politice, armate sau economice atunci cand statul poate fi nevoit sa recurga la o reactie militara. In astfel de cazuri, rezervistii se alatura fortelor militare active in vederea apararii nationale si a protectoratului sau a altor diverse misiuni internationale.
Mobilizarea rezervistilor presupune comunicarea de informatii si pregatirea lor in baza regulilor si prevederilor prevazute de legea militara. Rezervistii pot fi mobilizati pentru a participa la operatiuni cu standarde mari si pentru a sustine apararea nationala si misiunile internationale. Mobilizarea rezervistilor include si activitatile de instruire care sunt de asemenea parte integranta a pregatirii militare.
In concluzie, militarilor rezervisti li se cere sa fie pregatiti si informati pentru a putea lua parte la misiuni militare, sa sustina apararea nationala si sa fie pregatiti pentru orice situatie. Acestia joaca in prezent un rol vital in mentinerea armatei active si sunt esentiali pentru mentinerea si pastrarea sigurantei nationale.