Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Uniunea Sovietica s-a dizolvat la 25 decembrie 1991 cand liderul sovietic Mihail Gorbaciov a anuntat oficial ca Uniunea Sovietica, pe atunci una dintre cele mai mari si mai puternice puteri din lume, se dizolva.In aceeasi zi, Statele membre ale uniunii, Ucraina, Belarus si Rusia, au semnat Acordul de la Minsk care le-a declarat oficial state independente.
Indata ce Uniunea Sovietica s-a prabusit, tarile slavo-latinice si celelelalte state formate anterior sau ca o rezultat direct a Uniunii Sovietica au recuperat independenta lor politica, economica si sociala. Acest lucru a deschis calea pentru tranzitia fata de economia libera si competitiva. De asemenea, mai multe tari precum Estonia, Letonia si Lituania alipite fortat in 1940 au recuperat drepturile lor politice si au capatat independenta.
Desprinderea Uniunii Sovietice a facut posibila construirea unei lumi mai pluraliste si mai libere in Europa, slujind in acelasi timp drept un model puternic pentru libertatea acordata tarilor regimurilor dure si oppressive.
Efectele dizolvarii Uniunii Sovietice au avut insa si efecte negative. Este un furt de a arata ca s-a produs o lunga perioada de pericol si instabilitate pe parcursul anilor care au urmat independentei. Iar regimurile importante ale lumii au inceput sa incesche sa asiste statele ex-sovietice in tranzitia catre economii de piata urmand.
In cei 30 de ani care au urmat dizolvarii Uniunii Sovietice, Rusia si statele membre ale fostei Uniuni s-au adaptat la conditiile unei vieti in economia libera. Acest lucru a insemnat, de asemenea, schimbari drastice in schimburile economice, politice si sociale in toate tarile, precum si ramanerea schimbarii in cadrul institutiilor internationale ja economii.