Prelungire stare de alerta
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
În 20 mai 2020, guvernul României a prelungit starea de alertă pentru o nouă perioadă de 30 de zile, începând de pe 21 mai și până în 20 iunie. Această măsură se înscrie în cadrul eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus.
Starea de alertă înseamnă că sunt luate mai multe măsuri, incluzând restricții legate de circulația persoanelor atât în spațiul public, cât și între județe. Accesul în vechile categoriilor de activități prevăzute prin Hotărârea de Guvern se face numai în baza unui permis sau a vreunei alte documente emise de Ministerul Afacerilor Interne. De asemenea, sunt instalate diferite elemente de control pe teritoriul României cu scopul de limitare și prevenire a transmiterii CoVID-19.
Reprezentanții de la autorități au reiterat faptul că prelungirea stării de alertă este o măsură preventivă, ce vizează să prevină răspândirea infecției. Ei au subliniat de asemenea că sunt încurajate bunelor practici în materie de igienă și sau luate în considerare cazurile izolate, ținându-se de distanțare socială.
Ministerele Muncii și Internelor au apelat, de asemenea, la populație în vederea acestei prelungiri. Ele au avertizat că orice persoană care nerespectă regulile va fi supusă unei sancțiuni prevăzute de lege. Ministerele au îndemnat publicul să continue să urmeze măsurile anuntate și să respecte regulile de distanțare socială și de igienă.
Concluzionând, prelungirea stării de alertă vizează limitarea răspândirii virusului, în contextul în care datele din ultimele luni reflectă o creștere a numărului de cazuri. Deși această măsură a restricționat anumite activități și mobilități, decizia poartă în sine rostul de prevenire a răspândirii virusului și acțiunile pe care trebuie să le ia toți românii pentru a stopa rata de îmbolnăviri.