Salarii bugetari
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Salariile bugetarilor reprezinta unul din cele mai controversate subiecte in Romania de la momentul reunificarii celor doua state. Multe persoane venite din fosta URSS au vazut aceasta schimbare ca pe una benefica, dar multi au criticat aceasta schimbare deoarece nivelul salariilor bugetarilor nu a crescut la fel de rapid si la fel de mult ca nivelul preturilor.
Salariul actual al bugetarilor variata in functie de pozitionare si anumite taxe si compensatii acordate. Salariile bugetarilor au fost si raman inca sub media europeana, in ciuda sporurilor si cremelor aplicate. De asemenea, multe dintre acestea sunt mai mici decat salariile angajatilor din sectorul privat deoarece nivelul de plata in acest sector este considerabil mai mare.
Bugetarii au beneficiat in ultimii ani de mai multe facilitate fiscale, cum ar fi scutiri de impozit si reduceri in ceea ce priveste anumite taxe pentru anumite categorii de bugetari.
Bugetarii au acces la o variatie de beneficii aditionale precum cazarea, alocatii de familie, bani de transport si asigurari de sanatate si risc de viata. De asemenea, bugetarii au dreptul la concediu anual si la diferite alte beneficii non-contributive si poate folosi fonduri Fondului National Unic pentru toti bugetarii cu nevoi speciale.
Cu toate aceste aspecte, probabil cea mai importanta provocare pentru bugetari se refera la cresterea salariilor pe termen lung. Prin acest proces, se poate ridica standardul de viata al bugetarilor si se poate incuraja proficienta in serviciul public si/sau comercial si asa imbunatatirea schimbarii economicea Romaniei.