Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Un sens giratoriu sau rond-point este un tip specific de intersectie sau intersectie rutiera care reglementeaza traficul rutier prin asigurarea unui schimb rotativ al directiilor catre diferite directii.
Acest tip de intersectie se foloseste in general pentru a permite schimbul fara oprire si scurteaza numarul de semafoare care incetinesc circulatia. Utilizarea unui sens giratoriu inlatura, de asemenea, riscul de coliziuni intre vehiculele care asteapta sa intre in intersectie de la diferite directii.
Sensurile giratorii sunt adesea aranjate sub forma unui istoric circular cu o pista centrala care uneste cele sapte benzile de circulatie pentru vehiculele care se rotesc in jurul centrului. Pe de o parte, pista centrala permite vehiculelor sa isi schimbe directiile fara oprirea si intalnirea altor vehicule in drumul sau. De asemenea, distribuie volumul mare de trafic din intersectie uniform si fara congestie.
Fata de semnalele regulate de circulatie rutiera sau de stop, sensul giratoriu reduce durata de oprire a automobilului si, in acelasi timp, asigura fluxul neintrerupt de trafic, asigurand, astfel, o mai mare siguranta a traficului si reducand deseori consumul de combustibil. Totusi, traficantii trebuie sa respecte regulile circulatiei specifice sensului giratoriu in timpul calatoriei in aceste sensuri si sa fie vigilenti in ceea ce priveste alte vehicule care circula.
In general, sensurile giratorii folosesc culori de semnalizare specifice pentru a ajuta la orientarea conducatorilor auto catre indicatii adecvate. Culorile specifice sunt adesea albastrul pentru indicatii pentru dreapta, alb pentru indicatii pentru stanga, portocaliu sau galben pentru directiile insumate si rosu pentru directia de iesire. O markare specifica utilizeaza de asemenea culorile pentru a asista conducatorul auto in luarea deciziilor corecte in sensul giratoriu.