Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
pentru economia Romaniei
In ultimii ani, Romania a experimentat o crestere economica semnificativa, cum ar fi cresterea PIB (produsul intern brut) si a nivelului de venituri, un numar mai mare de locuri de munca si o mai buna accesibilitate a bunurilor si serviciilor de consum. Cu toate acestea, economia se afla de asemenea intr-o stare de stagnare, iar progresul este inca lent.
Pentru a continua sa creasca, economia Romaniei are nevoie de un stimulent economic si de un program de insertie economica. Acest lucru ar putea fi realizat prin amplificarea investitiilor publice si a cheltuielilor pentru cercetare si dezvoltare (C+D). Stimulentul de insertie economica include de asemenea asigurarea unui cadru adecvat de reglementare si stimularea expertizei locale si a capacitatilor de inovare.
Unul dintre obiectivele principale ale politicii economice trebuie sa fie crearea de noi locuri de munca si accelerarea ratei de productie. Romania poate sa-si utilizeze capacitatile pentru a oferi sinele sale proprii de productie si dezvoltare, astfel incat sa poata iesi din stagnare financiara. Acest lucru poate fi realizat prin stimularea sectorului productiv prin acordarea de subventii si prin dezvoltarea de reglementari care sa ofere protectie sociala si taxe reduse pentru producatorii romani and encourage global competition in the country.
Stimulentul de insertie economica poate ajuta Romania sa isi intensifice competitivitatea la nivel international, sa se integreze mai bine in piata comuna si sa beneficieze de avantajele urmatorului val al globalizarii. O economie moderna trebuie sa fie mai flexibila si sa poata oferi suport pentru sectorul financiar si de afaceri.
Politica economica trebuie sa se concentreze pe accelerarea investitiilor in infrastructura cruciala, pe dezvoltarea de sector public si pe reforma institutiilor administrative. Acestea sunt la fel de importante ca si infuzia de capital in sectorul privat si eforturile centrate pe imbunatatirea invatarii si instruirii.
Eforturile principale ale politicii economice trebuie directionate catre stimularea crearii de noi locuri de munca, cresterea nivelului de educatie si stimularea investitiilor in infrastructura si produse si servicii de calitate. Stimulentul de insertie economica trebuie sa fie orientat spre accelerarea investitiilor in industrii precum industria informatiei si comunicatiilor, inginerie ca fiind pe pozitii avangardiste ale tehnologiei si cercetarii si dezvoltarii si sa promoveze competitivitatea la nivel regional si global.
Prin stimularea de insertie economia, Romania ar putea sa urce la urmatorul nivel in dezvoltarea socio-economica si sa devina mai competitive la nivel global. Romania are potentialul de a fi un factor major in economia europeana si a lumii, prin stimularea insertiei economice, Romania ar putea sa devina un mare furnizor de bunuri si servicii care sa vina in intampinarea a ceea ce cer consumatorii si investitorii globali.