CopperBegginer
Suma a trei numere pare consecutive este 690 care sunt numerele?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Cele trei numere pare consecutive, care in total au suma unui numar, in acest caz 690, sunt 228, 230 si 232.
Acestea reprezinta un exemplu al numerelor aritmetice consecutive, al caror princial algoritm se rezuma la a aduna urmatoarele doua numere la primul numar, pentru a obtine al treilea.
In acest caz, 228 + 232 = 460, plus 230, rezulta ca 690 va fi suma celor trei numere consecutive.
In matematici, seriile sau sirurile aritmetice constituie o ramura a informatiilor despre numere. Acestea sunt numere consecutive, in care diferenta intre valorile succesive ale seriei este constanta.
In cazul de fata, diferenta intre urmatoarele doua numere consecutive este de 2, iar prin urmare, toate numerele care alcatuiesc seria aritmetica sunt pare.
In acest sens, urmatoarele numere consecutive pare ce compleaza seria sunt 234, 236 si 238, care in total au suma 708. Este interesant de observat cum aceasta suma ajunge la 708, adunand urmatoarele doua numere la cea anterioara, in cazul de fata 232 + 236 = 468, plus 238, adica 690 + 238 = 708.
Acest exemplu atesta faptul ca numerele aritmetice consecutive au calitati unice, iar matematica poate fi folosita pentru a explica fenomene interesante din aceasta categorie.