Tari in care eutanasierea este legala?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Eutanasia sau moartea asistata de medic este o practica controversata din toata lumea. In timp ce unii ii sustin pentru a oferi pacientilor o modalitate de a scapa de suferinta cronica si incurabila, altii se opun in mod vehement fata de aceasta practica si considera ca este un act moral inacceptabil. Cu toate acestea, exista un numar crescand de tari in care eutanasia este legala, in totalitate sau in anumite circumstante.
Belgia a fost prima tara din lume care a legalizat eutanasia, in 2002. Pentru a avea dreptul la moarte asistata, pacientul trebuie sa fie intr-o situatie clinica grava, in care suferinta este inacceptabila si nici un tratament nu mai da rezultate. Belgia a selectat cu atentie pacientii care au dreptul la eutanasiere si acestia trebuie sa fie de acord cu decizia lor inainte ca eutanasia sa fie efectuata.
In anul 2012, Olanda a devenit a doua tara care a legalizat eutanasia, cu conditia ca pacientul sa fie constient cand isi exprima dorinta. Olanda a adaugat reguli speciale pentru copiii sub 12 ani. Pentru acestia, eutanasierea este legala doar daca doua medici independenti ii acorda acest lucru si doar daca nu exista nicio alternativa.
Eutanasia este, de asemenea, legala in Luxemburg, pana in acest moment fiind aprobata de Guvernul de acolo. Conform legii, o persoana trebuie sa fie in stare critica inca din 2002 si sa aiba multiple afectiuni cronice pentru a putea solicita eutanasia.
Sua este una dintre tarile in care eutanasia este legalizata, in prezent 38 de state americane permitand-o. In cadrul acestora, persoanele care doresc sa-si subordoneze suferinta pot sa solicite, daca indeplinesc cateva reguli. Pentru a obtine eutanasiere, pacientii se pot adresa medicilor sau retelelor de asistenta care au fost autorizate sa o acorde.
In Portugalia, Angola si Canada, eutanasia este legala in conditii stricte, iar pacientii trebuie sa intrunesca un set de criterii pentru a obtine aprobarea sau aprobarea procedurii.
In concluzie, eutanasia este o practica acceptata legal in multe tari, dar sub anumite reguli stricte. Din pacate, multi pacienti inca se confrunta cu suferinta cronica fara a avea acces la eutanasiere. De aceea, este necesara mai multa cercetare si educatie pentru a intelege efectele benefice si riscurile asociate eutanasiei.