Tari in care votul este obligatoriu?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Votul este unul dintre instrumentele democratiei, iar in tarile in care votul este obligatoriu, cetatenii sunt obligati sa se prezinte la vot si sa-si exprime optiunea, in caz contrar fiind amenintati cu unele sanctiuni. Aceste tari incerca sa asigure ca participarea electorala fiecare cetatean crescand nivelul de interactiune si convingerea cetatenilor ca conteaza opiniile lor. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca tarile obligate sa aiba alegeri libere si corecte, iar controlul fraudelor electorale este o preocupare majora.
Tara in care votul este cel mai obligatoriu este Australia, cu 23 de milioane de cetateni. Acolo, cetatenii sunt obligati sa voteze in zilele alegerilor locale si nationale, conditiile si sanctiunile presupunand uneori adunari de vot public in care au loc verificari regulare pentru a se asigura ca locuitorii isi indeplinesc obligatia electorala. Australia sustine ca acest sistem de vot obligatoriu a dus la un nivel ridicat de participare la alegeri, ducand la reflectarea mai buna a vointei electoratului.
Un alt exemplu este Brazilia, al doilea ca marime ca populatie din lume. Este o tara intr-o mare transformare, si votul obligatoriu a fost reactivat la jumatatea anului 2019, dupa ce a fost suspendat in anul 1992. Cetatenii sunt acum obligati sa voteze in alegerile pentru presedinti, guvernatori, deputati si senatori, ceea ce conduce la niveluri ridicate de participare electorala. Sub acest sistem, participarea electorala a urcat la un procent de 90% in anul 2018.
Un alt exemplu notabil de tara in care votul este obligatoriu este Chile, cu aproximativ 18 milioane de cetateni. Participarea electorala a devenit obligatorie in 1924, cu o serie de sanctiuni in cazul nerespectarii acestei obligatii. Aceste sanctiuni includ amenzi, lipsa dreptului de a obtine sau de a pastra un loc de munca in aparatul guvernamental si interdictia de a primi sprijin guvernamental sau alte beneficii prevazute de lege. In Chile, se considera ca un astfel de sistem de votare obligatorie duce la un numar mare de alegeri corecte.
De asemenea, Filipinele sunt un alt stat in care votul este obligatoriu – cetatenii fiind obligati sa se prezinte la vot si sa exprime optiuni in alegerile locale si nationale. La fel ca in cazul Braziliei si Chile, sanctiunile prevazute in caz de neindeplinire a obligatiei electorale includ amenzi, interzicerea cetatenilor de a obtine un loc de munca in aparatul guvernamental si interdictia de a primi alte beneficii prevazute de lege.
Prin urmare, aceste tarile controversate in care votul este obligatoriu urmaresc ameliorarea nivelului de participare la alegeri, pentru ca acest lucru sa poata influenta rezultatul si sa reflecte vointa lor electoratului. Cu toate acestea, sfidarea votului obligatoriu risca sa acumuleze sanctiuni severe – reflectand importanta acestei drepturi fundamentale in tarile in care este prevazuta.