Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Tarile in care drogurile sunt legale pot oferi persoanelor libertatea de a folosi substante recreative regulate. Acest lucru este permis, deoarece anumite guverne au pus mecanisme pe loc pentru a se asigura ca aceste droguri sunt folosite in mod responsabil si critic. Legislatiile lor asupra drogurilor le-a permis sa-si concentreze recursurile la locul de munca si in alte zone, reducand astfel consecintele sale nocive.
In primul rand, poate fi mentionat Canada. Acesta este unul dintre primele tari care au legalizat drogurile recreative, cu parlamentul in prezent revizuirea legea privind canabisul, care face droguri recreative legale. Acest lucru a permis autoritatilor sa formeze agentii de reglementare adecvate si sa impuna reguli stringente pentru a se asigura ca aceasta substanta este folosita in mod responsabil, ceea ce a dus la o crestere a consumului de canabis si la o scadere semnificativa a traficului de droguri.
In al doilea rand, se poate mentiona Uruguay, care a inceput sa legalizeze productia, vanzarea si consumul de canabis in 2013. Acesta a fost primul stat din lume sa faca acest lucru si a devenit un exemplu remarcabil de ceea ce poate fi realizat prin legalizare. Autoritatile pot controla cu mai mult succes productia si vanzarea canabisului si au inceput sa se concentreze mai mult pe prevenirea consumului abuziv si a traficului de droguri, creand in acelasi timp o industrie de canabis care aduce mii de locuri de munca si contribuie la veniturile publice.
De asemenea, o serie de alte state au trecut si la legalizarea ultimelor ani, cum ar fi Egiptul, Lituania, Bulgaria, Grecia si Portugalia. Acestea sunt tari care au legalizat anumite droguri recreative, inclusiv canabisul, folosind aceleasi principii ca si cele gasite in Canada si Uruguay – folosirea responsabila si concentrarea recursurilor asupra altor probleme de sanatate publica.
In concluzie, o serie de tari de pe glob au ales sa treaca la legalizarea drogurilor recreative pentru a reduce traficul ilegal si pentru a imbunatati sanatatea publica. Acest lucru a ajutat la reducerea consecintelor adverse de droguri si la crearea unor locuri de munca si a altor oportunitati economice. Trebuie insa reamintit ca aceasta miscare poate fi teoretic buna, dar poate duce la lipsa responsabilitatii, motiv pentru care se impun masuri regulate si stricte pentru a se asigura ca aceste droguri sunt utilizate in mod responsabil.