Venituri care nu sunt supuse popririi?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Veniturile care nu pot fi supuse popririi sunt veniturile care sunt exceptionale si neimpozabile din punct de vedere fiscal. Poprirea implica confiscarea unor bunuri sau venituri pentru a se asigura ca sumele si bunurile care acopera datoria datorata fiecarui creditor sunt pastrate. Desigur, acest lucru inseamna ca o persoana poate pierde o suma considerabila a bunurilor sau a veniturilor, chiar daca aceasta nu poate fi perceputa ca venituri impozabile sau expansibile in cadrul bugetului unei persoane.
Printre veniturile neimpozabile care nu pot fi supuse popririi se numara alocatia de ingrijire a copilului, beneficiile pentru persoanele cu handicap, pensiile, asistenta medicala si asistenta sociala. De asemenea, nu pot fi supuse popririi veniturile din donatii sau mosteniri, precum si toate veniturile si bunurile primite gratuit.
Poprirea nu afecteaza fondurile de pensii si nici asistenta medicala sau fitosanitara acordate de stat, deoarece acestea sunt considerate venituri neimpozabile si, potrivit legii, nu pot fi folosite in scopuri comerciale. Conform aceleiasi prescriptii, aceste venituri nu pot fi supuse popririi, inclusiv cele provenite din acordurile de pensie. Unele cheltuieli, cum ar fi inchirierea, cheltuielile cu reparatiile sau intretinerea imobilelor, pot fi si ele excluse de la poprire.
Tactica popririi este, de obicei, utilizata de catre creditori atunci cand lumea se lupta pentru a recupera datoriile aferente unui contract sau acord. Din acest motiv, unor persoane li se poate opri, temporar sau permanent, libertatea de a folosi veniturile si bunurile lor. Cu toate acestea, in cazul in care aceste venituri nu pot fi impozitate, ele nu pot fi confiscate, ci ele raman proprietatea debitorului.