Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
elibereaza ioni H+
Acizii sunt un grup de substante chimice, care au in comun capacitatea de a ioniza hidrogen si a forma anionii corespunzatori. Acizii sunt incadrate in clasificarea sistematica cunoscuta sub numele de clasificarea acizilor si bazelor. Acizii sunt o clasa de compusi chimici importanta, care se afla in conformitate cu principiile bazice ale chimiei.
O proprietate majora a acizilor este ionizarea lor in solutie. Aceasta ionizare are loc in prezenta apei si presupune separarea H+ din atomi sau molecule specifice si legarea acestuia de apa. Rezultatul ionizarii este eliberarea unor ioni H+, care poate fi folosita pentru a stabili caracterul acid sau bazic al unei solutii.
In general, puterea unui acizi poate fi determinata prin masurarea concentratiei ionilor H+ eliberati in apa prin ionizare. Puterea acizilor poate fi comparata utilizand o scara numita scara pH. Cu aceasta scara, solutiile cu valori ridicate ale pH-ului pot fi considerate bazice, in vreme ce solutiile cu valori scazute ale pH-ului pot fi considerate acide.
De-a lungul anilor, acizii au fost folositi in numeroase domenii, de la sinteza substantelor chimice la extragerea sau formarea anumitor minerale sau elemente utile. Utilizand puterea lor de ionizare, acizii pot fi folositi in medicina pentru tratarea unor afectiuni digestive severe sau chiar in produse de curatare pentru indepartarea petelor superficiale dificil de scos.
In general, acizii pot fi clasificati dupa comportamentul lor in prezenta apei, reactiile pe care le au cu alte materiale si compusii chimici sau proprietatile lor fizice. Exista mai multe tipuri de acizi, inclusiv acizi minerali, organici, monohydroxylici si bicarbonati.
In concluzie, acizii sunt o clasa de compusi chimici foarte complexi si versatili, care au o mare implicare in diferite domenii si industrii. Caracteristicile lor principale sunt capacitatea de eliberare a ionilor H+ si puterea lor de ionizare, care sunt folosite pentru a determina caracterul acid sau bazic al solutiei.