Care alimente sunt glucide?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Glucidele fac parte din clasa de nutrienti macronutrienti care sunt responsabile de a furniza corpului energie. Glucidele se elimina in principal din alimente care sunt bogate in zaharuri, amidon si fibre. Glucidele nu numai ca furnizeaza energie necesara pentru asuporta activitatile corpului si schimbarile metabolice, dar ele joaca si un rol important in transport si stocare de nutrienti si vitamine.
Alimente Care Contin Glucide:
• Cereale Integrale
Cerealele integrale furnizeaza glucide neprocesate si sunt adesea presarate cu fibre si vitamina B. Printre cateva exempluri de cereale integrale se numara quinoa, ovazul, graul si meiul.
• Paste Integrale
Pastele integrale furnizeaza glucide dovedite de a imbunatati nivelele de zahar din sange si a reduce riscul bolilor de inima. Acestea sunt produse din faina integrala si sunt, de obicei, mai bogate in fibre si vitamine decat cele produse din faina alba.
• Fructe si Legume
Fructele si legumele sunt o sursa bogata de glucide si de fibre solubile. Printre fructele si legumele prezente in dieta, cu continut crescut de glucide, se numara portocalele, bananele, cartofii, morcovii, perele, strugurii, stafidele, urda si mazarea.
• Faina din Fructe si Seminte
Faina din fructe si seminte sunt produse din surse cum ar fi seminte de chia sau de in, mac si cocos. Acestea sunt riche in vitamine si nutrienti si furnizeaza glucide, fibre solubile si proteine.
• Produse din Lapte
Produsele din lapte ofera glucide, din zaharul numit lactoza prezent in lapte obisnuit, laptele de cocos, laptele de migdale etc. Laptele are si un continut crescut in vitamine si minerale, precum calciu si potasiu.
• Fibre Dietetice
Fibrele sunt esentiale pentru sanatatea digestiva si pentru mentinerea nivelelor de zahar din sange. Printre fibrele dietetice se in numara fasolea, naut, lintea, bobul de ovaz, mazarea, soia si semintele.