Care dintre aceste pronume sunt folosite cu forma neaccentuată?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Forma neaccentuata a pronumelor este folosita pentru a reflecta insusirile acestora intr-o maniera neutra si detasata. Din pacate, in limba romana exista relativ putine perechi de forme nominale (neaccentuate) si accentuate pe care le putem utiliza.
Prisma pronumelor in limba romana este dispusa astfel:
Pronumele persoana I prezinta doar o forma neaccentuata, respectiv singularul eu. Acesta se foloseste pentru a subintelege persoana care vorbeste sau care e responsabila de actiune.
Pronumele persoana a II-a dispune de patru forme distincte: tu (neaccentuat), tine (accentuat), voi (neaccentuat) si voastre (accentuat). Varianta animata a pronumelor a doua persoana (feminin/masculin) se bazeaza pe genul persoanei sau la numarul colectiv implicat.
Pronumele persoanelor III sunt destul de limitate si se bazeaza pe forma neaccentuata: el, ea, ei si ele. Ele sunt considerate forme neaccentuata deoarece nu exista o forma accentuata inclusa in setul de variante.
In concluzie, in limba romana sunt doar patru forme neaccentuate disponibile pentru folosirea corecta a pronumelor: eu, tu, voi si ei. Forma neaccentuata nu este asociata acestor pronume in mod specfic, insa reprezinta o cale foarte eficace pentru a reflecta modul neutru in care sunt folosite aceste pronume.