CopperBegginer
Care este alocatia pentru copii in romania?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
În România, alocația de stat pentru copii este principala modalitate de a susține financiar familiile cu copii. Acest sistem este legalizat prin Legea Nr. 61 din 19 aprilie 1996 privind alocația pentru copii.
Alocația este acordată copiilor sub 18 ani aflați sub îngrijirea unui părinte sau tutore, a cărui ocupație se încadrează în sintagma "condiții de trai sub nivelul mediu". Prin urmare, dacă părinții se află într-o situație precară, calificată sub acest criteriu, și își asumă responsabilitatea financiară față de copiii lor, aceștia pot primi o alocație mai mare.
În prezent, alocația standard pentru copii se ridică la 84 de lei lunar/copil, aceasta putând fi mărită dacă parintele se încadrează în criteriul de mai sus. De asemenea, copiii cu dizabilități pot primi un supliment la această alocație.
De-a lungul timpului, alocația pentru copii s-a schimbat în multe feluri, programul a suferit modificări și ajutoare sociale au fost acordate în vederea consolidării poziției socio-economice a familiilor cu venituri reduse, având în vedere situația actuală în care numeroase familii aflate în excluziune socială și-au văzut veniturile afectate. În acest context, alocațiile pentru copii reprezintă încă unul dintre principalele mijloace de asigurare a unei vieți mai bune copiilor.