Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Apotema unui patrat este distanta dintre o varf si mijlocul liniei opuse. Ea se masoara de obicei la patratele regulate si formeaza un triunghi echilateral cu laturi egale egale cu laturile dreptunghiului. Apotema este mai usor de identificat daca se uneste fiecare varf la centru si dupa aceea se masoara distanta. Apotema este, de obicei, latura unui patrat in jumatate.
Impreuna cu laturile, apotema poate fi folosita pentru a calcula aria unui patrat. Formula pentru calcularea ariei patratului este Apotema Latura 4, unde latura si apotema sunt masurate in aceeasi unitate de masura.
Utilizarea unei formule simple in constructiile cu patrate si dreptunghiuri este folosita foarte des pentru a masura apotema.
Ea poate fi de asemenea folosita si in generarea curbelor in geometria. Curbele pot fi generate prin doua puncte si o apotema pe o linie dreapta si prin masuri succesive si extensia acestora pentru aproximarea curbelor. In particular, curbele care se pot genera cu acest mod sunt numite arce de cerc, curbe elastice si lacuri specifice.
Apotema unui patrat poate fi prezentata in mod grafic ca o perpendiculara intre laturile paralele ale peretelui. Acest lucru face ca patratele sa fie foarte usor de recunoscut si determinat in constructii si proiecte. Apotema este, prin urmare, esentiala in proiectarea structurilor pentru a garanta stabilitatea si simetria lor.