Care este aria?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
economică
Economică este o ramură a științelor sociale și științelor politice care se ocupă de producția, distribuția și consumul de bunuri și servicii. Acest domeniu vizează modul în care economiile naționale și internaționale interacționează și cât de bine sunt organizate lumea și societatea. Un econom se ocupă dechestiuni precum stabilirea prețurilor, reglementarea fiscală și bancară, politici de creștere economică , evaluarea impactului politicii asupra economiei și a mediului înconjurător și multe altele.
De asemenea, abordarea economică se concentrează și asupra provocărilor din zona socială și politică, cum ar fi echitatea și distribuția veniturilor, nivelul dezvoltării adecvat, impactul economiei pe mediu și concepțiile de responsabilitate socială. Deși această disciplină se ocupă în principal de procesele de producție și distribuție, abordarea economică nu se reduce la aceasta. De fapt, se ocupă și de teme precum inegalitatea socială, precum și de relația dintre economia și lumea politicii și culturii.
Aria economică se ocupă de relațiile de piață și de influențele care exercită presiune asupra acestor relații. Available prin intermediul studiului economiilor naționale și internaționale, această arie se ocupă de cercetarea cererii și ofertei, ciclului economic și așa mai departe. Economiștii acordă o atenție deosebită factorilor asupra cărora guvernele și alte entități pot exercita control, cum ar fi taxele, impozitele și măsurile administrative.
Prin intermediul economiei, se încearcă rezolvarea problemelor care stau la baza dezvoltării armonioase a societății și economiei. Ea abordează probleme precum creșterea calității vieții, distribuirea echitabilă a resurselor și promovarea unui mediu social și economic prosper.