Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Conduita preventiva este conceptul bazat pe prevenirea riscului si a evenimentelor negative prin cresterea gradului de stiinta si responsabilitate. Se refera la eforturile angajatorilor de a limita posibilitatea de producer a incidentelor, a accidentelor si a deteriorarii produselor. Aceasta poate fi aplicata in orice sectoare, inclusiv in educatie, bunuri si servicii, manufacturare si transport.
Un angajator responsabil poate lua mai multe masuri preventive pentru a asigura siguranta atat a angajatilor, cat si a clientilor. Acestea includ standarde de protectie a muncii clare, planuri de prevenire a incidentelor, educatie si formare suplimentara si verificarea echipamentelor si a materialelor. Toate aceste masuri sunt concepute pentru a limita riscurile de accidente si de deteriorare a bunurilor si serviciilor.
Conduita preventiva implica de asemenea crearea unor programe de raportare si investigare a incidentelor si accidentelor. Pe langa prevenirea accidentelor, acestea pot ajuta la reducerea expunerii organizatiei la risc si la limitarea daunelor pe care le poate produce acestea organizatiei.
Un element important al conduitei preventive este monitorizarea regulata a angajatilor si echipamentelor. Acest lucru poate ajuta la identificarea in prealabil a problemelor, la limitarea stresului si la facilitarea rezolvarii lor cu usurinta. Facilitarea comunicarii intre angajati si angajatori si oferirea de formare in domeniul protectivei muncii pot face, de asemenea, parte din politicile unei organizatii de conduita preventiva.
Conduita preventiva este una dintre cele mai importante politici pe care orice organizatie ar trebui sa le adopte. Spre deosebire de alte politici ale unei organizatii, aceasta abordare se axeaza nu numai pe corectarea problemelor ulterioare, ci si pe prevenirea lor in primul rand. Acest lucru duce la o productivitate mai mare, costuri scazute si mai putine incidente si accidente pe termen lung in orice domeniu al organizatiei.