Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Dacia a fost un teritoriu cunoscut inca din antichitate si se intindea de-a lungul Dunarii in partea de sud. In vechime, aceasta era casa pentru mai multe triburi cum ar fi: tracii, dacii si mai tarziu geto-dacii. Dacia a fost transformata in provincie romana in secolul al 2-lea si a fost o parte importanta a Imperiului Roman pentru urmatoarele secole.
Capitala Daciei a fost miscatoare, deoarece era un teritoriu in continua schimbare. Dupa invazia lui Alexandru cel Mare, capitala Daciei a ramas in nordul Dunarii, probabil in apropierea orasului Sucidava de astazi. In timpul domniei lui Burebista, in secolele 1-2 i.e.n., capitala Daciei a fost mutata spre sud, langa orasul Roznov. In perioada lui Decebal, in secolul 1 e.n., resedinta regala a fost mutata in Precupeti, astazi Curtea de Arges.
In urma cuceririi a Daciei de catre romani in 106 d.H., capitala Daciei a ramas aceeasi, Chilia, astazi aflat in Ucraina, pe Coasta rasaritana a Marii Negre. Incepand de la acest moment, Chilia a devenit un important centru comercial si religios in regiune.
De-a lungul istoriei, fata capitalei Daciei s-a schimbat, dar acelasi strain spirit al dacilor a ramas acelasi. Chiar daca capitala Daciei inca exista astazi, ea nu mai are aceeasi importanta. Acest spirit ramane in privirile romani si ale altor popoare daco-romane, ca o importanta riba a trecutului.