Care este capitalul social al unei firme?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
?
Capitalul social al unei firme reprezinta totalul financiar pe care actiunile noii firme il poarta, adunate prin emiterea de actiuni, obligatiuni si alte tipuri de actiuni de capital. Aceasta se foloseste pentru a finanta diverse activitati ale firmei si se calculeaza prin sumarea activelor nete si capitalului de lucru al firmei.
Capitalul social al unei firme este diferit de capitalul individual, care se refera la suma activa pe care o poseda o persoana si care poate fi investita in mai multe activitati, cum ar fi tranzactionarea actiunilor sau obligatiunilor. Este important de mentionat ca capitalul social al unei firme nu poate fi achizitionat prin tranzactii de piata.
Capitalul social al unei firme consta, de asemenea, din alte activitati financiare si poate fi obtinut din mai multe surse, inclusiv datorii luate de la alte firme sau indivizi, imprumuturi bancare, emiterea de obligatiuni si alte forme de creditare. Acesta poate fi folosit pentru a finanta capitalul de lucru, modificarea strucuturii de proprietate, platile de salarizare, platile impozitelor sau alte cheltuieli de dezvoltare a firmei.
Sumele si activele care sunt adaugate capitalului firmei nu pot fi retrase fara autorizarea actionarilor sau a unui tribunal, in cazuri particulare. Aceasta este o protectie esentiala in cazul in care un actionar sau un investitor isi schimba sau isi pierde interesul in investitia facuta initial in firma.
In concluzie, capitalul social al unei firme reprezinta totalul financiar pe care actiunile sale il poarta, de asemenea, poate fi utilizat pentru a finanta diverse activitati ale firmei, dar nu poate fi retras fara autorizarea actionarilor sau altor ministere competente.