Care este cartoful dulce?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Cartoful dulce (Ipomoea batatas) este o planta alimentara considerata un aliment maselar, cunoscuta mai ales sub denumirea de patatas dulces. După orez, cartoful dulce este cea mai importantă plantă alimentară din lume. Cartoful dulce a apărut prima dată în America de Sud și Mexic înainte de a fi introduse în Europa secolului al 16-lea.
Acest tip de cartof crește ca o tufă cu frunze lungi și liniare și flori violet sau albastru închis. Rădăcinile tuberoase se formează în cele din urmă pe partea inferioară a tufei. Această legumă este folosită în special pe respectivul continent, mai ales în Carolina de Nord, pentru producția de piureuri, produse de patiserie, chipsuri sau cartofi prăjiți. Vegetația are culori și forme atractive, în ciuda gustului dulce sau acru, adesea asociat cu dulciurile.
Culoarea exterioară a tuberculilor depinde de stilul si varsta plantei. Colorarea variază de la verde-galbenă la chiar maro. Culoarea interioară poate fi ovăz, roșu, alb sau galben-portocaliu. Boabele sunt adesea mai mari de 4,5 cm și, de asemenea, au un gust mai dulce. Cu toate că numită pe bună dreptate cartoful dulce, acest tip de leguma poate fi, de asemenea, acru în anumite circumstanțe, precum și atunci când este supus unei preparări necorespunzătoare.
Cartoful dulce se poate prepara într-o varietate de moduri, precum prăjit, copt sau copt. Unele metode includ piureuri, deserturi, tocăturile sau fripturi cu alt tip de legume, cum ar fi ciupercile sau varza. Acesta poate crește fără nevoia folosirii îngrășămintelor pentru a furniza o bază nutritivă solidă, fiind o sursă excelentă de fibre alimentare solubile și insolubile, precum și în numeroase vitamine și minerale precum vitamina C, antioxidanți și potasiu. De asemenea, prezintă avantaje pentru funcția cardiovasculară, prevenind riscul de atac vascular cerebral.