Care este casa zeilor?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Casa Zeilor sau Olimpul este resedinta traditionala a zeilor din mitologia greaca, situata în inima muntelui Ghaemen. Aceasta este considerata cea mai înalta si mai mare dintre toate casele divine. In interiorul acestei mari case, zeii si zeitele grecești se retrag pentru a confera audiențe regelui lor – Zeus.
In majoritatea legendelor, se spune ca casa zeilor a fost construita de către zeii si zeitele insisi. Uneori, se mai spune ca casa lor a fost construita de Cyclopes si Hecatonchires, cei trei frati ciclopi si sute de mani, animale mitologice masive asemanatoare taurilor. Casa zeilor a fost întotdeauna un loc sacru, unde cei prea mari si prea puternici se adunau pentru a discuta si a decreta destinul lumii.
In mitologia greaca, se spune ca templul Olimpului este un palat maret care se intinde dincolo de nori. Este inconjurat de un mare parc luxuriant si un lac, iar interiorul palatului este plin de temple zeilor si morminte ale marilor eroi greci antici. Casa Zeus are si un salon al tronului care se afla pe culmea acestui palat, iar lampa lui Prometheus il lumineaza.
Casa zeilor este de asemenea acasa pentru numerosii fii si fiice ai lui Zeus, precum si pentru alte creaturi mitologice precum Centauri, Monstrii, Nisei si Zezi. Atmosfera din aceasta casa era intotdeauna destinsa si plina de evenimente artistice si culturale, inclusiv comori ale eroilor si daruri oferite de barbati si femei care nu aveau de ce sa-i prezinte lui Zeus si Olimpului.