Care este cauza balonarii?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Balonarea este o tulburare comuna care se caracterizeaza prin prezenta de gaze in exces in tractul digestiv (stomac si intestin). Simptomele pot include gaze si umflaturi, balonari, durere si discomfort. Balonarea poate fi provocata de o varietate de factori precum alimentatia, schimbarile hormonale si stresul. Pot exista, de asemenea, cauze medicale ale balonarii, cum ar fi intoleranta la unele alimente, dezechilibre ale hormonilor sau chiar boala celiaca. Acestea pot fi evaluate si tratate de un medic.
Una dintre cauzele comune ale balonarii este digestia incompleta. Aceasta poate apare din cauza multiplicarii bacteriilor gutului, ducand la fermentatia si descompunerea alimentelor, cunoscuta si sub numele de fermentatii. Aceasta poate provoca simptome precum balonare, gaze, umflaturi si disconfort abdominal. Un alt motiv pentru balonare poate fi o tulburare digestiva subiacenta, cum ar fi sindromul intestinului iritabil sau o alergie alimentara. Aceste tulburari pot provoca, de asemenea, simptome ale balonarii.
Gestionarea simptomelor de balonare poate incepe cu identificarea si evitarea alimentelor ce declanseaza simptomele si schimbari in diete si stilul de viata. De exemplu, este important sa se consume alimente mai usor de digerat, sa se reduca aportul de produse lactate si produse din grau, sa se mearga mai bun odata cu alimentatia si sa se faca exercitiu pentru a ameliora simptomele. De asemenea, poate fi necesar sa se consulte un medic pentru a identifica cauza subiacenta a simptomelor si a primi un tratament adecvat.