Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Saturatia este un factor important in privinta designului web sau graphic, si ne preocupa pe toti cei care folosesc un editor de imagini. Saturatia este un mecanism care regleaza gradul de intensitate a culorilor si contrastul aplicat unei imagini sau culori individuale. Insa, pentru a decide care este cea mai buna saturatie pentru proiectul tau trebuie sa intelegi conceptul si modul in care se aplica.
Pentru a intelege mai bine ce inseamna saturatia, trebuie sa ai o baza solida in ceea ce priveste culoarea. Culoarea poate fi vazuta ca un cerc, plin cu culori. Cercul contine o stea situate in centrul culorilor. Cand steaua este la maxim, culoarea poate fi considerata saturata.
Un nivel mai scazut al saturatiei se refera la culorile pastelate si mai delicate, in timp ce un nivel mai ridicat se refera la culorile intense si mai saturate. Culorile intunecate si contrastul intens sunt rezultatul unei saturatii prea mari.
Cel mai bun nivel al saturatiei depinde intotdeauna de proiectul pe care vrei sa il realizezi. Pentru majoritatea site-urilor web si a proiectelor de design, de obicei e recomandat sa se foloseasca un nivel mediu al saturatiei. Saturatia prea ridicata poate fi distragatoare si prea putin poate parea lipsita de nuanta.
Este important sa te asiguri ca selectezi un nivel optim al saturatiei, mai ales atunci cand creezi logo-uri sau elemente de design explicit. Unele munci artistice, cum ar fi coregrafiile audio-vizuale, folosesc culori saturate pentru a crea efecte de putere si tensiune, asa ca trebuie sa tii cont si de acestea.
In concluzie, exista situatii specifice si intregi concepte in care se foloseste saturatia, asa ca nu exista un raspuns exact la intrebarea "care este cea mai buna saturatie?". In general, este important sa selectezi un nivel optim al saturatiei in functie de proiectul finit sau final pe care vrei sa il realizezi si sa-ti dai seama ce valoare adauga aceasta parameter.