CopperTeacher
Care este cea mai intinsa campie din romania?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Campia României este cea mai vasta si cea mai întinsa zona de pe teritoriul ţării, acoperind 22% din suprafaţa totala. Aceasta prezinta un peisaj vesel, cu lanuri de secară ce se trasnformă într-o mare putin verde în plina livada, în lunile în care se recoltează via, sau în lunile în care se livreaza recolta, aceasta ieşind la lumina solara, pentru a fi admirată în plina ei frumuseţe.
Cea mai mare campie din Romania se afla în Muntenia, denumita Campia Romana, care are o suprafata de aproximativ 35.000 de kilometri patrati. variatele ei reliefe se pot regasi în trei mari pronvicii: Baraganul, Multicaului si Subcarpatii, acestea prezentand formatiuni si pajişti de nisip, coline si lacuri.
Unul dintre principalele obiective ale Campiei Romaniei consta în alimentarea întregii regiuni cu energia electrică, aceasta realizandu-se prin intermediul Baraganului şi prin hidrocentralele instalate pe Dunăre.
Litoralul Marii Negre si Delta Dunarii, ocupa o parte din acest teritoriu, aceasta adaugand tarmurilor sale o atmosfera speciala si unicitatea ei deosebita, care atrag anual numeroase turişti.
În Campia Română avem şansa să ne bucuram de profuindatea si frumuseţea florei si faoniei, oferite de zonele sale de câmpie. Lăcustele, pasarile, ceilalţi mamifere şi reptile trăiesc în armonie cu mediul înconjurător si contribuie la diversitatea biologica în acest teritoriu.
Datorita bogatiei sale ecosistemelor si paşunilor, precum si a solurilor aride, aceasta campie ofera conditii ideale pentru cresterea animalelor si pentru a face agricultura.
Cu toate ca clima si chiar si paşunile prezinta anumite schdngeri, exista o mare parte a Campiei Romane, situata între Marea Neagră si Carpaţii Orientali, care nu a suferit prea mult modificari, până în prezent. aceasta zona poartă pecetea măreției sale, ceea ce îi oferă turiştilor prilejul de a explora si de a se bucura de frumuseţea salbatecă si a peisajului acesteia.