Care este cea mai mare temperatură?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Cea mai mare temperatură inregistrată vreodată pe Terra a fost ridicată la 54.4 °C la Furnace Creek in California, Statele Unite ale Americii, la dat 10 iulie 1913. Avea numele de vreme calda "furnace" si satelitii au continuat sa masoare temperaturi record in aceasta zona pana astazi.
Temperatura maxima din lumea intreaga a fost de 56.7 °C, masurata in Libia la Azizia in data de 13 septembrie 1922. Aceasta inregistrare se afla in statisticile ufficiale ale Organizatiei Mondiale Metereologice, dar a fost contestata de catre multi cercetatori, ei susținând ca aceasta temperatura era nerealistă.
În ceea ce priveste temperaturile ridicate, nordul insulei de catre Australia a fost locul de revenire pentru ultimii recorduri mondiale inregistrate. In anul 1960, localitatea Oodnadatta a inregistrat o temperatura record de 50.7°C. Aceasta temperatura a fost doborata in anul 1972 cu o valoare de 50.8°C. Mai tarziu, in anul 1998, in orasul Tennant Creek, Australia de Nord, s-a atins temperatura maxima de 50.9°C.
Cele mai scazute temperatura din lume a fost inregistrata in Antarctica, la Vostok Station, la 21 iulie 1983, cand termometrele indicau -89.2 °C (-128.6 °F). Aceasta temperatura este aproape in aceeasi masura cu cea mai scazuta temperatura inregistrata pe Terra, – 89.8°C, masurata in iulie 1983 in Kulunda Pleseanca langa Siberia si raportata mai tarziu intr-o revista stiintifica.