Care este cea mai mică unitate adresabilă de memorie?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Cea mai mică unitate adresabilă de memorie este cunoscută sub numele de bit. Un bit este un termen folosit pentru a descrie unitatea elementară cea mai mică de informații codificată care poate fi stocată sau prelucrată într-un dispozitiv electronic. O unitate de memorie poate fi adresată prin unitățile sale de bază, care sunt bazele pe care reprezentăm și stocăm orice cantitate de date în limbajul codului binar. Un bit este o scurtă abreviere pentru "binary digit", care înseamnă literalmente "cifră binară". Un bit este considerat "activ" dacă are valoarea 1 și "inactiv" dacă are valoarea 0.
O memorie adresabilă conține o rețea de circuit integrat care poate fi accesat pentru a obține anumite date și informații despre o informație minimă de date sau date de dimensiunea unui bit. Aceste unități de memorie folosesc valorile bit-ioase de 0 și 1 pentru a codifica informații. Funcția principală a memoriei adresabile este de a stoca informație, pe baza adresei. Un bit poate furniza informațiile necesare pentru a furniza informații despre tensiune și curent, precum și informații despre alt tip de informații pentru a asigura interfața cu alt dispozitiv electronic sau calculator.
Un bit poate fi folosit pentru a stoca informații despre numere sub forma numerelor binare. Acest lucru mărește eficiența memoriei, deoarece este nevoie de mai puține biți pentru a stoca un număr dat, față de numerele sub forma unui număr în baza 10. Acest lucru se datorează faptului că numărul binar este și el în baza 2, care are doar două variante de intrare – 0 sau 1. Astfel, bit-ul este de asemenea un element cheie al majorității sistemelor de calcul, control, stocare și transmitere a informațiilor și poate cântări mereu câteva milioane de cicluri de operare pe secundă.