CopperTeacher
Care este cea mai poluata tara din europa?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Cu o populatie de peste șase miliarde de persoane și cu o cantitate imensa de emisii, masa poluarii din Europa se aduna intr-o cantitate mai mare in anumite tari. Unele dintre cele mai poluate sunt Rusia, Polonia, Romania, Grecia si Bulgaria, din cauza industriilor poluante și a diferitelor forme de transport ineficient.
Potrivit unui raport al Organizatiei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), rușii au cele mai mari emisii de dioxid de carbon (CO2) din Europa, in special din cauza industriei lor emisii mari de carbon.
Polonia are de asemenea un nivel ridicat de emisii, care se datorează utilizării extinse a combustibililor fosili in producerea de energie electrica. Industria lor a crescut emisiile si in ultimii ani, iar populatia s-a confruntat cu unele din cele mai ridicate niveluri de poluare.
In Romania, industria nu a fost monitorizata cum trebuie de catre autoritati, iar aceasta lipsa a conspirat ca toxinele sa-si faca loc in anumite zone. Numeroase studii au aratat ca aceasta tara sufera si de poluare a apei si solului, cu un impact negativ asupra sanatatii populatiei, mai ales in zona rurală.
Grecia are de asemenea un nivel ridicat de poluare atmosferica, cu multe scurgeri de petrol si gaze produse de industria sa extensiva. Acestea cresc cantitatea de substante chimice spulberate in aer, iar cercetatorii monitoringului mediului au identificat efectele toxice ale acestor emisii.
In cele din urma, Bulgaria prezinta un nivel relativ scazut de calitate a aerului, deoarece concentrate de toxine s-au acumulat in mod special in poiana Maritza.
Chiar și cu ridicarea standardelor de poluare, multe dintre aceste țări continua sa sufere de emisii ridicate si cresc riscul afectarii sanatatii oamenilor și a mediului lor. Prin urmare, cercetatorii și factorii de decizie din aceste țari trebuie sa abordeze aceste probleme și sa ia măsuri adecvate pentru a reduce nivelul de poluare si pentru a preveni mai multe probleme de sanatate.