Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
?
Cea mai saraca tara din lume este Burundi, unde venitul mediu pe cap de locuitor este de doar aproximativ 68 de dolari pe an. Majoritatea oamenilor din aceasta tara traiesc sub nivelul de saracie, in conditii de viata precare. Peste 70% din populatia Burundiului traieste din agricultura traditionala si cresterea animalelor, iar principala industrie a tarii ramane agricultura.
Un alt motiv major al saraciei in Burundi este istoria sa violenta. Din anii ’90, tara a fost impancita de conflicte militare multiple care au sporit numarul de locuitori afectati de probleme de dezvoltare economica. Acest lucru a afectat in mod semnificativ economia tarii, a facut ca cei mai multi oameni sa traiasca sub nivelul saraciei si sa se adapteze unui nivel scazut de bunastare.
De asemenea, Burundiul se confrunta cu niveluri inalte ale datoriei publice, inclusiv datoria fata de Fondul Monetar International (FMI) si alte organisme de creditare. Acest lucru a dus la o crestere a presiunilor macroeconomice si la reducerea investitiilor in educatie si sanatate, contribuind la acelasi nivel scazut de bunastare a populatiei.
Totuși, pentru a se imbunatati situatia economica a Burundiului, guvernul si organismele de dezvoltare au demarat o serie de programme de dezvoltare, inclusiv reforme fiscale si educatia financiara, astfel incat sa se reduca nivelul de saracie si sa se incurajeze investitiile private in economia tarii. Aceste reforme s-au dovedit a fi promitatoare, insa acestea vor avea nevoie de mai mult timp pentru a produce schimbari durabile in viata cetatenilor Burundiului.