Care este cel mai lung rau din romania?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Romania gazduieste numeroase rauri largi care ofera case milioanelor de turisti care calatoresc prin tara, dar si numerosi localnici care traiesc la malurile lipidice. Din toate aceste rauri, cel mai lung se afla in toata Europa. Raul care ia aceasta distinctie este Raul Dunarea.
Raul Dunarea se intinde pe o distanta de 2860 de kilometri, cu o mare parte din acest curs care trece prin Romania. Din interiorul tarii, Dunarea se scurge peste o suprafata de aproximativ 500 de kilometri. Dunarea trece prin tara de la vest la est, incepand din Muntenegru, prin Serbia si Bulgaria, pana in Romania, unde se uneste cu Marea Neagra.
Raul are trei sectiuni principale: sectorul superior, intermediar si inferior. In sectorul superior se gasesc mai multe ramuri, incepand de la efectul de siphon al Dunarii si terminand cu apele sale secundare din Romania si cotul lui. Sectorul intermediar al Dunarii merge prin zona bazinelor hidrografice ale Saramandului, Jiu si Lotru, avand la limita uzina hidroelectrica Portile de Fier, aflata la granita dintre Bulgaria si Romania. Sectorul inferior se intinde de-a lungul versantilor tinetii si a delta Dunarii, acestea fiind cea mai mare delta terrestra din Europa.
Acest rau impresionant ofera nu numai unelte economice importante pentru economia Romaniei, ci si privelisti frumoase si un haotic mediu natural. Dunarea ofera adapost pentru peste 3.500 de specii de fauna si flora salbatica, ceea ce o face sa fie una dintre cele mai biodiverse zone din lume. In ultimii ani, acest rau a fost ecologic recunoscut ca fiind un important habitat pentru pestii salbatici si o sursa importanta de hrana pentru o populatie locala schimbatoare.
Cu toate ca Dunarea reprezinta cel mai lung rau din Romania, exista alte rauri importante care se intind pe intreg teritoriul. Acestea includ riurile Somes, Olt, Prut si Mures, care ofera, de asemenea, locuri frumoase si importante pentru natura.
Dunarea ramane unul dintre cele mai frumoase si mai importante rauri din Romania, care va continua sa ofere economiei romanesti si biodiversitatii sale un sprijin important in urmatorii ani.