Care este cel mai periculos virus de calculator?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Unul dintre cele mai cunoscute si mai periculoase virusuri de calculator din prezent este virusul de ransomware WannaCry. Acesta s-a extins rapid prin lume, infectand mii de computere in intreaga lume si afectand companii si guverne din intreaga lume in mai 2017.
Ransomware-ul functioneaza prin criptarea fisierelor importante pentru a le bloca accesul la utilizatori si prin cerere unei plati in bitcoins ca moneda pentru eliberare. Unii utilizatori nu detin datele criptate si sistemele lor e-mail sunt inchise. Alte persoane au vazut casele lor blocate si abuzate pentru a plati sume foarte mari de bani pentru a-si recupera accesul.
Exista mai multe motive pentru care acest virus este considerat atat de periculos. Acestea includ: intrarea in retea prin porturi precum PPTP, SMB si RDP, folosirea unei vulnerabilitati Windows in SMB Server pentru a infecta mai multe computere, extinderea la alte retele prin ETERNALBLUE exploit si furtul de informatii importante precum parole si informatii de autentificare.
In ultimul timp a devenit din ce in ce mai greu pentru companii sa lupte cu acest tip de amenintari si sa-si protejeze retelele si datele lor. Cu toate acestea, exista trei metode principale pentru a ajuta la prevenirea acestui virus: patching, restrictii si endpoint security. Patching se refera la aplicarea acestor modificari de securitate in mod regulat, restrictiile se refera la limitarea accesului la anumite programe sau aplicatii si protectia punctelor de final se refera la folosirea unor solutii software pentru a proteja calculatoarele individului, impiedicand accesul neautorizat la sistem.
In concluzie, virusul WannaCry este unul dintre cele mai periculoase si rapide virusuri de calculator din prezent. Acesta se poate extinde rapid, folosind diverite exploituri si poate cripta date importante la nivel local si de retea. Cu toate acestea, prin aplicarea patch-urilor adecvate, limitarea accesului la anumite programe si protectia endpoint, se poate preveni acest virus si au pot fi reduce eventuale costuri si pierderi.