Care este cel mai sanatos zahar?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Daca incerci sa iti controlezi greutatea si sa-ti imbunatatesti sanatatea generala, unul dintre cei mai importanti pasi este evitarea zaharului rafinat. Adevarul este ca toate zaharurile sunt bogate in calorii si nu ofera niciun nutrient nutritiv important, insa unele sunt mai sanatoase decat altele. Printre acestea se afla zaharul obisnuit, mierea, siropul de artar si siropul de agave.
Zaharul rafinat este in mod clar cea mai proasta alegere. Zaharul acesta refinat este obtinut din trestie de zahar, tratat cu calciu si sulf. Acest tip de zahar are un indice glicemic foarte mare, insemnand ca el se dizolva rapid in organism si creaza o seaca imensa de energie si, in cele din urma, poate contribui la aparitia diabetului si a obezitatii.
Mierea este una dintre cele mai sanatoase optiuni de zahar, deoarece acesta contine unele minerale importante, cum ar fi cupru, calciu, magneziu si potasiu. De asemenea, mierea are un indice glicemic mai mic decat zaharul rafinat si poate aduce beneficii pentru sanatate, printre care scazuterea presiunii sanguine si controlul greutatii.
Siropul de artar este un alt tip sanatos de zahar. Acesta contine nutrienti antioxidanti si vitamine, precum si fibre solubile care pot ajuta la reducerea colesterolului. Siropul de artar are si un indice glicemic mai mic decat cel al zaharului.
Siropul de agave este, potrivit unor studii, ceva mai sanatos decat siropul de artar, deoarece acesta contine mai putin fructoza decat orice alta sursa de zahar natural. Fructoza poate contribui la retentia apei, ceea ce inseamna ca poate sa creeze presiune asupra ficatului si rinichilor. De asemenea, fructoza poate contribui la cresterea nivelului de colesterol si trigliceride.
In concluzie, cele mai sanatoase alegere de zahar sunt mierea, siropul de agave si siropul de artar. Desi sunt bogate in calorii, acestea trebuie consumabate cu masura si ofera organismului nutrienti nutritivi importanti. Cu siguranta, fiecare dintre acestea sunt mai sanatoase decat zaharul rafinat.