Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Cel mai sarat lac din lume este Lacul Assal (Lacul Afra), situat in Djibouti, Africa de Est. Acest lac este situat la aproximativ 180 km de Marea Rosie si la 160 metri sub nivelul marii. Acesta este considerat a fi cel mai sarat lac din lume, cu 142 g/L sare. Aceasta mare concentratie de sare face ca Lacul Afra sa se mentina in stare lichida pe parcursul intregului an, chiar si in conditii de temperaturi extreme.
La o adancime aproximativa de 50 de m, concentratia de sare este de 238 g/L. In comparatie, marea are un nivel de sare de 3.5g/L si o salinitate medie de 35g/L.
Lacul Assal are o istorie care se intinde in urma cu aproximativ 200 de mii de ani. El a fost folosit pe parcursul istoriei sale de triburi nomade, care s-au bucurat de produsele si resursele pe care le ofera aceasta zona. Acuma, este un loc de atractie pentru turisti din intreaga lume, care vin sa admire trairea in salinitatea marii lor.
Acest lac este un habitat important pentru milioane de lebede si alte specii care s-au adaptat la nivelul de salinitate ridicat al acestuia. De asemenea, s-au descoperit minerale rare, cum ar fi solfuri si sulfai, pulberea de sare, care este folosita in industria chimica.
Cu toate acestea, Lacul Assal trebuie folosit cu consideratie, deoarece ecosistemul acestuia, precum si al Zonei Sale Salmastre, sunt in pericol din cauza scaderii anuale a nivelului de apa. Acesta este influentat de marile invecinate, care putin cand intra in lac si aduc lenjerie organica si titei uscati, ceea ce reduce sansele acestor specii sa supravietuiasca. Din acest motiv, este necesar controlul apei de scurgere si rezervoarelor inconjuratoare, pentru a preveni incarcarea lacului cu substante nocive care i-ar putea impiedica dezvoltarea.