Care este codul lui da vinci?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Codul lui Da Vinci este o carte semnată de Dan Brown și publicată în 2003, ce se înscrie în genul thriller al cărților sale. Cartea a devenit rapid un bestseller nord-american, fiind tradusă în 44 de limbi. Deși inițial criticii au încadrat cartea în genul literaturii pulp, transformând-o în fenomen global.
Codul lui Da Vinci se bazează pe teoria unei posibile conspirationi care se ascundea în spatele creației pictorului renascentist Leonardo da Vinci și a ideilor sale inovatoare. Teoria acestei conspirații presupune existența unui cod ascuns care comandă lucrările și viața sa profund misterioasă, evidentiindu-i valoarea profundă și acoperind relicvele și secretele unei religii periculoase mult timp ascunse. Acest cod a fost descoperit și pus în evidență în cartea lui Dan Brown, folosind referințe la biserica Catolică și la Misterele Ritului Masonic.
Prin intermediul acestei lucrări de ficțiune, autorul reușește să realimenteze interesul pentru Da Vinci și pentru viețile și opera acestuia, și să educe cititorul asupra unui valoros patrimoniu cultural și spiritual, ce a fost îngropat timp de secole.
Deși cartea lui Dan Brown se înscrie într-un gen literar puțin conturat și are frânturi și raționamente istorice contestabile, se poate considera că aceasta aduce confort cititorului, ajutând la înțelegerea culturii și ideilor de „re-descoperire”, ce sunt de bază în renașterea științelor și a artei.