Care este comisionul agentiilor imobiliare?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Agentiile imobiliare sunt un element important din economia reala, reprezentand partea centrala in tranzactiile imobiliare. In majoritatea cazurilor, vanzatorii si cumparatorii lucreaza cu un agent imobiliar pentru a ajuta la completare tranzactiilor. Din aceasta cauza, agentiile imobiliare percep un comision pentru serviciile lor.
Tipul de comision determinat de agentiile imobiliare poate varia in functie de mai multi factori, inclusiv serviciul, zona si valoarea imobilului care face obiectul tranzactiei. Comisioanele standard percepute de rokerii imobiliari sunt percepute ca o procentare a valori totale de tranzactionare. In Statele Unite, unii brokeri percep intre 5% si 7% din valoarea locuintei care face obiectul tranzactiei. Aceste tarife se aplica de obicei doar la vanzarea casei proprii si nu la achizitiile comerciale sau la alte tranzactii imobiliare.
Pe langa comisionul standard, agentiile imobiliare pot percepe si alte tarife. De exemplu, unele agentii imobiliare pot sa ceara un onorariu pentru a furniza serviciile lor. Un asemenea tarif se poate plati pentru serviciile oferite, cum ar fi documentul sau efectuarea unor inspectii. Aceste tarife pot varia foarte mult de la o agentie la alta.
De asemenea, agentiile imobiliare pot percepe si taxe de listare. Listarea al unei proprietati prin intermediul unei agentii poate fi o metoda eficienta de a gasi un cumparator mai bun, dar costurile pentru listare pot fi variabile. In general, se estimeaza ca taxa de listare poate varia intre 1-3% din valoare tranzactionarii.
Un alt factor care poate afecta comisionul agentiilor imobiliare este numarul de persoane implicate in tranzactie. De obicei, atunci cand numarul de persoane implicate in tranzactie creste, comisionul agentilor imobiliari se poate schimba. De exemplu, daca sunt 2 agenti imobiliari implicati, decat sa primeasca Fiecare agent cota lor standard dintr-o tranzactie, acestia ar putea fi nevoiti sa imparta intre ei comisionul.
In concluzie, comisionul perceput de agentiile imobiliare poate varia in functie de diferiti factori, inclusiv serviciul, zona si valoarea imobilului care face obiectul tranzactiei si numarul de persoane implicate in tranzactie.