Care este configuratia electronica?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
a sodului
Sodiuul face parte din grupul alcalinilor si elementul chimic cu simbolul Na si numarul atomic de 11. Are un subshell extern cu o configuratie electronica de 1s2, 2s2, 2p6, 3s1. Acest lucru se datoreaza carcateristicii sale electronice si proprietatilor sale chimice, prin faptul ca locul electronilor 3s este basic.
Un atom de sodiu are 11 protoni, 11 electroni si 12 neutroni. Atomul de sodiu are un electron in valva principală, apelat "valva de valență" sau valva 3s. Acest electron de valva de valență este responsabil pentru reactivitatea sa chimică, ceea ce poate explica reactivitatea chimică crescută a elementelor elementare. Valva externă a atomului este 1s2, 2s2, 2p6, 3s1. Valva externă contine un singur electron in valva de valență.
Deoarece electronul de valva de valență este cel mai exterior electron si este izolat de alte tipuri de electroni, este susceptiv de a face legături chimice. Legăturile sunt formate prin pierderea electronilor sau prin atragerea altor electroni sau protoni. Sodiuul are propietatea de a face legături multiple si trasnfera acestora electroni. Acesta in prime sunt folosite in procese chimice, chimicale si organice.
Configuratia electronica a sodului este un factor esential in conducerea si proprietatile sale chimice. Acesta, din cauza electronului de valva de valență izolat, se prinde de alte elemente și astfel ia parte la numeroase reactii chimice. Acesta în plus, oferă o bază sigură a altor substituenti și astfel se pot forma moleculor cu utilizare practica.