Care este criteriul de alegere a benzinei pentru motoarele cu aprindere prin scânteie?
CopperTeacher
Care este criteriul de alegere a benzinei pentru motoarele cu aprindere prin scânteie?
Share
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Benzina este vitala pentru performantele si buna functionare a motoarelor cu aprindere prin scânteie, fie ca vorbim despre masinile de epoca sau cele moderne. Din fericire, uneori, alegerea tipului de benzina necesar motorului tau poate fi simplificata prin cateva caracteristici cheie. Acestea se refera la octanaj, compozitia chimica, factorii de curatare si aditivii.
Octanajul: Octanajul benzinei reprezinta măsura rezistentei sale de a se autoaprinde. Motoarele dinamic si performante (cu cantităti mari de alimentare) au nevoie de benzina cu un octanaj ridicat pentru a diminua pulsatia la gazele de esapament, prin reducerea rapida a arderilor prea rapide. Benzina obisnuita, aflata in mod obisnuit la pompa, are octanajul 87-91. Exista benzine cu octanaj de 92 si mai sus, destinate motoarelor à high-performance sau cele obosite.
Compozitia chimica: Compozitia chimica a benzii ar trebui sa corespunda cu ceea ce este recomandat in manualul motorului. Tu trebuie sa verifici daca combinatia de alcooli si aditivi, continuta de benzina comerciala, este cea potrivita, sau benzina este deja prea veche. Aceasta se poate intampla in cazul benzilor mai vechi, intalnite frecvent in statele non-urbanizate. Compozitia optima poate fi obtinuta prin un amestec corect al benzinei obisnuite si al unui aditiv cu plumb, usor de procurat.
Factorii de curatenie: Factorii de curatare concentreaza in mod special atentia asupra componentelor chimice ce curete injectorii, si previn depunerile de carbon pe piston. Benzina ‘Super’ (cu octanaj premium) poate veni cu factori de curatare, cum ar fi detergentii si dispersantii. Aceste componente ajuta la curatarea componentelor mecanice, si reduce cantitatea si frecventa uleiului necesara pentru lubrifiere.
Aditivii: Aditivii sunt componente adaugate benzi pentru a imbunatati performanta motorului si, prin urmare, pentru a obtine un randament mai mare. Acestia sunt adesea folositi pentru a oferit un motor mai linistit, o ardere mai completa, un combustibil mai curat si o capacitate sporita de accelerare. Aditivii sunt obtinuti in mod obisnuit, prin adaugarea la benzina obisnuita, a unor componentii, cum ar fi plumb, uleiuri esentiale si antioxidanti.
In concluzie, alegerea benzinei pentru motoarele cu aprindere prin scanteie ar trebui sa fie bazata pe octanaj, compozitia chimica, factorii de curatenie si aditivii continuti. Ca si detinator de masina, trebuie sa cunosti aceste caracteristici in timpul achizitionarii. Chiar daca multi producatori ofera recomandari specifice pentru motor, se recomanda consultarea unui specialist in cazul in care nu esti sigur.