Care este culoarea normala a urinei?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Uropatia si culoarea urinei sunt termeni cu care multi dintre noi suntem familiarizati. Cu toate acestea, cunoasterea exacta a fiecare lucru poate sa se schimbe. Unele schimbari in culoarea urinei pot fi anormale si, din fericire, pot fi tratate cu usurinta de catre un medic. Uneori, culoarea urinei poate indica un nivel scazut sau ridicat de minerale si alte probleme medicale. Dar inainte de a intra in cele patru culori croite in jurul carora se poate schimba culoarea urinei, sa vedem ce este normal pentru aceasta.
Culoarea normala a urinei este galben-auriu pal, adesea descrisa si ca de culoarea urzica. Uneori, culoarea se poate schimba foarte putin, dar va ramane in aceeasi gama de culori deschise, pastelate. Aceasta eroare se explica prin faptul ca urina este bogata in produsi metabolici, precum ureea, acidul uric si creatinina, toate avand culoare galbena. Aceste compusi sunt prezenti in mod natural in mai multe concentratii, ceea ce poate face ca culoarea urmei sa se schimbe usor. De exemplu, nivelul de uree din urina poate sa creasca si sa faca urina sa para mai galbena sau, de asemenea, mai mediu-tonal.
Daca urina prezinta alte culori decat cele prezentate anterior, acesta poate fi un semn de afectiune ca o boala renală. Cele patru culori principale sunt: rosu, maro, verde si albastru. Aceste culori reprezinta rezultatele inflamatiilor ale tractului urinar, infectii ale tractului urinar, cancer de vezica urinarna, administrarea de medicamente si diabet, desi acestea nu sunt singurele cauze. Multe leziuni sau boli, precum infectia tractului urinar, infectia rinichilor sau litiaza renala (calculi renali), pot cauza si culori anormale.
Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa consultati imediat medicul, daca detectati o schimbare in culoarea urinei. Acesta poate ajuta la identificarea cauzei underlying si a recomanda tratamentul adecvat.