Care este culoarea soarelui?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Culoarea soarelui este, contrar a ceea ce se poate crede, alb.
La vederea cu ochiul liber, soarele pare galben sau portocaliu. Aceasta impresie este cauzata de particule microscopice din atmosfera Pamantului care raspandesc diferite lungimi de unda ale luminii.
In realitate, soarele este alb. Sursele care emit lumina alba contin cantitati aproape egale de toate culorile spectrului vizibil.
De ce ne para galben? Din cauza catorva compusi de ozon si aerosoli, existenti in atmosfera Pamantului, radiatia soarelui este absorbita si dispersata. Aceasta schimbare a intensitatii radiationii in partile diferite ale spectrului poate schimba culoarea luminoasa la galben-portocaliu sau chiar la fuchsia purpuriu, in functie de conditiile meteorologice in momentul respectiv.
In interiorul soarelui – locul in care lumina este emisa – temperatura variaza intre 5 milioane si 10 milioane de grade Celsius. Aici, radiatia soarelui se transforma din forma sa chimica infrarosie in lumina alba vizibila. Orbitele si particulele acceleratoren duce la aceasta schimbare spectaculoasa a culorii.
Prin urmare, desi culoarea vizuala a soarelui poate varia in functie de conditiile meteorologice, culoarea reala a soarelui ramane alba.