Care este degetul arătător?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Din punct de vedere anatomic, degetul arătător este cel de-al doilea deget de la mână, contând de la degetul mare. Fiecare dintre cele 5 degete se găsesc cu articulaţii specifice, permitând flexibilitate și mișcarea. Degetul arătător este posibil să fi evoluat dintr-un pumn pe măsura în care primatele au evoluat să se dezvolte să folosească uneltele.
Acum, degetul arătător este foarte important în comunicarea noastră prin mușcătură și direcționarea. De asemenea, este adesea folosit pentru a îndruma cercetări sau pentru a indica direcții. Finetea degetului arătător și a altor degete ne-a permis să facem lucruri precum picurarea, ceea ce face mâinile noastre mult mai folositoare și versatilă.
De asemenea, degetul arătător este adesea folosit în jocurile de mână, inclusiv rock-paper-scissor. Uneori, este folosit ca simbol al lipsirii de respect, ceea ce se știe ca "stricând" unul cu arătătorul. Uneori, poate fi folosit pentru a face aluzii sau pentru a îndemna pe cineva să se alăture unei discuții.
Valoarea degetului arătător este de neprețuit. Acest deget ne ajută să ne exprimăm și să lucrăm cu eficiență. Ne permite să ne bucurăm de un grad ridicat de dexteritatea și mobilitatea mâinii. Fără el, ne-am descurca mult mai greu în lucrurile cotidiene. De aceea este atât de important să îl menținem sănătos. Învățați să-l protejați, acordându-i o atenție adecvată și menținându-l într-o stare bună.