Care este diferenta de fus orar dintre afganistan si romania?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Fusul orar face parte dintr-un sistem de coordonare a timpului utilizat de majoritatea tarilor din lume pentru a standardiza momentul la care are loc schimbarea zilei peste intreaga lume. Diferenta de fus orar dintre Afganistan si Romania este de 3 ore.
Crearea fusului orar a avut scopul de a permite intelegeri mai usor pentru conventii, schimburi comerciale si planificari ale miscarii mariti si sub mari. Acestea sunt doar cateva din avantajele folosirii fusului orar.
Afganistan se afla aproximativ 3 ore in fata Romei. Progresul geo-political si comercial asupra tarilor au determinat diverse schimbari in cadrul fusului orar, direct influentand diferenta de timp dintre acestea. Cu toate acestea, Romania se afla in fusul orar al Europei de Est (EET), iar Afganistan se afla in fusul orar al Asiei Centrale (UTC +4:30).
Desi diferenta dintre Africa Centrala si Romania este destul de neinsemnata, tarile se afla in perioade diferite de timp. Serbia si Ucraina, de exemplu, se gasesc in acelasi fus orar, desi sunt separate distanta de aproximativ 1.400 km.
Fusul orar a fost creat in anul 1883 intr-o conventie internationala, cand timpul Greenwich a fost stabilit ca punct zero pentru a te referi la alte zone. De atunci, a iesit la iveala o drama mult mai complexa a diferentelor de fus orar.
Cu toate acestea, fusul orar ramane un sistem eficient de planificare, permiitandu-ne sa avem o intelegere mai buna a diferentelor de timp intre tarile din intreaga lume.