CopperBegginer
Care este diferenta dintre celula vegetala si cea animala?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Celulele sunt unitățile esențiale ale vieții și există două tipuri principale: celule vegetale și celule animale. Există câteva diferențe fundamentale între aceste celule de bază, asociate cu ceea ce face fiecare tip de celulă.
Celule vegetale și animale sunt structuri microscopice complexe, compuse din mai multe biomolecule și alte structuri, cum ar fi celulele existente în plănte și animale, respectiv. Celulă animală este adesea definită ca un compartiment structural cu organele sale interioare și membrana sa învelitoare cilindrică, poartă denumirea de procariont. O celulă vegetală, pe de altă parte, este mult mai complexă decât cea animală și are structuri specializate, cum ar fi pereți celulari, precum și organite specializate.
Cele mai mari diferențe între celulele vegetale și celulele animale, cum ar fi numărul de pereți celulari și organitele mai specializate. Celulele vegetale au un exterior gros, ce se numește perete celular, care le oferă o rezistență la încovoiere, compresiune și alte forțe externe. Peretele celular conține o substanță denumită celuloză. Celulele animale nu au un perete celular, în schimb ei se bazează pe forțele interne, cum ar fi structurile lor organice și membranele lor celulare lipide pentru a le menține forma.
O altă diferență notabilă între celulele vegetale și cele animale constă în organitele specializate și funcțiile lor interne. Celulele vegetale stochează și procesează hrană prin aparate complexe, cum ar fi vacuole, cloroplaste și mitrocondrii, care sunt responsabili pentru producția de glucide prin fotosinteză. Celulele animale, pe de altă parte, obțin și utilizează nutrienți prin endocitoza și osmoza și folosește mitrocondrii și alte organite specializate pentru metabolismul input-ului nutritiv.
Prin urmare, cele mai mari diferențe între celulele vegetale și celulele animale constau în structura lor și funcțiile lor biologice. Celulele vegetale includ pereții lor celulari și conțin organite specializate pentru a stoca și procesa nutrienții prin fotosinteză, în timp ce celulele animale obțin și utilizează nutrienții prin endocitoză și osmoză, iar organitele lor specializate servesc la metabolizarea nutrienților.