Care este diferenta dintre diabet tip 1 si 2?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Diabetul este o boala cronica care ofera un numar mare de provocari, deseori dificil de gestionat de catre cei afectati. Cu toate acestea, exista mai multe tipuri de diabet, ceea ce inseamna ca simptomele si tratamentul vor diferi, in functie de tipul de diabet de care persoana sufera. Cele mai comune tipuri de diabet de care cei afectati se confrunta, sunt diabetul de tip 1 si tip 2. Aceste doua tipuri de diabet au cateva similitudini, dar diferentele sunt esentiale pentru tratament keo toate sansele de a avea o viata sanatoasa si un control adecvat al diabetului.
Diabetul de tip 1 este o boala autoimuna, in care organismul distruge celulele beta din pancreas, in timp ce aceasta produce tinta insulina. Deoarece pancreasul nu poate mai produce insulina, persoana care sufera de diabet tip 1 trebuie sa primeasca insulina prin injectii. Diabetul de tip 1 apare obisnuit in copilarie sau la varste timpurii, in general pana in 30 de ani, si necesita un control al glucozei in sange prin administrarea regulata de insulina sau folosirea unei pompe de insulina.
Diabetul de tip 2, pe de alta parte, este o boala care se poate manifesta la orice varsta. Aceasta nu este o boala autoimuna, ci o tulburare prin care pancreasul produce o cantitate insuficienta de insulina sau organismul nu raspunde normal la actiunea insulinei. Cu multe diabetice de tip 2, schimbarile in dieta si exercitiile fizice pot ameliora conditia iar persoana poate respunde destul de bine la acest tratament sau, in cazuri mai severe, se poate folosi un tratament medicamentos.
Cu toate acestea, adesea persoanele care au fost diagnosticate cu diabet de tip 2 ulterior necesita si administrarea la diabet insulina pe langa tratamentul medicamentos initial sau alte modificari de tratament.
De obicei, confirmarea diagnosticului de diabet si initierea tratamentului pot fi realizate fie de medicul de familie sau de endocrinolog. Este important sa identificati tipul de diabet la care sunteti supus si sa urmati tratamentul recomandat pentru a va asigura o control adecvat al diabetului.