Care este diferenta dintre inductie si vitroceramica?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Pe langa forma sa compacta, caracteristicile si pretul convenabil, o sesa de bucatarie vitroceramica a devenit una dintre cele mai populare metode de gatit in zilele noastre. Iata ca aceasta devine mai sofisticata pe zi ce trece, eliberand mult mai multa energie si fiind mai eficienta din punct de vedere al energiei decat chiar si un aragaz cu gaz.
Insa, uneori confuzia creata intre alegerea intre vitroceramica si inductie poate fi mare. Pentru a va asigura ca luati decizia potrivita pentru bucataria dumneavoastra, am pregatit un mini-ghid pentru a exclusiva diferentele principale intre acestea doua forme de gatit.
Vitroceramica reprezinta un fel de gatit ce foloseste caldura reziduala. Aceasta foloseste o placa electrica din sticla speciala sau ceramic care se incalzeste prin electricitate si extra caldura este transferata la vasul de gatit. Suprafata ramane calda dupa ce ai oprit comutatorul, fiind important sa incerci sa nu iti arzi mainile pe placa. Acest tip de sursa de gazire exista si poate fi usor transferata intre prize.
Inductia este o sursa de gatit sub forma unei placi plate care foloseste caldura electromagnetica pentru a transfera caldura direct de la placa la vasul de gatire. Justificandu-si numele faptul ca induce caldura direct in vasul de gatit, aceasta se incalzeste mai rapid si nu castiga nici un fel de caldura reziduala. Vasul trebuie sa fie confectionat din material magnetic pentru a fi eficient, cum ar fi otel inox sau fonta. Tocmai de aceea, poate fi dificil sa gasesti alte tipuri de vase care sa fie compatibile cu suprafata de inductie.
In concluzie, daca veti lua in considerare gatitul in vase din fonta, otel inox sau unele modele de aluminiu dure, atunci inductia ar trebui sa fie cea mai barem optiune pentru bucataria dumneavoastra. Insa, daca preferati sa folositi vase de sticla sau ceramica, atunci optiunea cea mai buna poate fi o suprafata vitroceramica. Ambele au o eficienta ridicata si folosesc electricitatea optim, insa, in final, varianta aleasa va depinde de tipul vaselor dorite si de eficienta pe care doriti sa o obtineti.