CopperTeacher
Care este diferenta dintre zaharul brun si cel alb?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Zaharul brun si cel alb sunt diferite tipuri de zahar, cu diferente importante atat in cum arata, cat si in modul in care sunt produse. De obicei, zaharul brun si cel alb au aceeasi proprietati nutritive si gust, insa zaharul brun poate parca sa fie mai dens si mai putin dulce decat zaharul alb.
Zaharul alb este produs prin rafinare. Materiile prime, cum ar fi sfecla sau trestia de zahar, sunt procesate prin inlaturarea impuritatilor si completarea gustului si a aromei cu ajutorul anumitor substante chimice. Rezultatul este un zahar fin, cu consistenta asemanatoare sarei, care are un gust dulce.
Zaharul brun este produs diferit. Materiile prime sunt rafinate pentru a separa zaharul alb de moloz, dar nu mai mult de cat era necesar pentru a obtine un produs alimentar sigur si de calitate. Ceea ce ramane este molozul, care contine anumite substante nutritive, precum fructoza, care se gasesc in mod natural in materiile prime, si care da zaharului brun culoarea, aromele si gustul distincit.
O astfel de diferenta importanta intre cele doua tipuri de zahar este in numarul de calorii pe care le contin. Un gram de zahar alb contine aproximativ 33 de calorii, in timp ce un gram de zahar brun contine aproximativ 16 calorii. De asemenea, zaharul alb contine doar zahar, in timp ce zaharul brun contine vitamine, minerale si fibre solubile.
Atunci cand alegeti intre zaharul alb si zaharul brun, ar trebui sa tineti cont de toate aceste diferente pentru a determina cea mai buna alegere pentru nevoile dvs. nutritionale. In general, zaharul brun poate fi o optiune mai sanatoasa decat zaharul alb, insa atat timp cat se respecta limita pe care o stabileste nutrionistul in alimentatia dvs. si limita recomandata pentru consumul de zahar pe parcursul unei zile, ambele sunt optiuni bune.