CopperTeacher
Care este diferenta intre insolventa si faliment?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Insolventa si falimentul se refera cel mai adesea la intreprinderi care nu mai pot sa isi onoreze datoriile lor financiare. Exista totusi intre aceste doua concepte o distinctie clara, avand in vedere ca insolventa este un proces precum si stadiu legal care se aplica creditorilor ce isi doresc sa recupereze fondurile pe care le-au acordat debitorului, inainte ca acesta sa fie declarat falit.
Organizatiile si companiile producatoare de bunuri si servicii se afla in insolventa când acestea nu pot satisface obligatiile financiare lor, insa nu sunt falite. Odata ce o organizatie intra in insolventa, aceasta nu mai putând onora datoriile sale, creditorii au adesea dreptul acordat de lege sa au prioritate peste proprietari inainte sa primeasca banii pe care i-au acordat debitorului. Acest proces se numeste insolventa si se foloseste atunci când debitorul are destul de multi bani pentru a achita partial datoriile sale.
Pe de alta parte, falimentul se refera la situatia in care debitoarele nu au mai bani sa achite datoriile sale si, prin urmare, se declara faliment. Când compania intra in faliment, ea merge printr-un proces complicat si cunoscut sub denumirea de procedura de faliment. Aceasta procedura este destinata sa ajute debitorul sa returneze banii pe care ii are sa ii restituie creditorilor sai. Procesul de faliment implica adesea scoaterea companiei pe piata, lichidarea activelor, inchiderea operatiunilor si vânzarea unei parti a activelor pentru a achita datoriile. De asemenea, debitorul poate fi de asemenea liberat de datorii, daca restul datoriilor nu sunt suficiente pentru a acoperi datoriile sale.
In concluzie, exista o distinctie clara intre insolventa si faliment, avand in vedere ca insolventa consta intr-o situatie in care debitorul nu a reusit sa isi plateasca datoriile, ceea ce necesita ca el sa interactioneze cu creditorii sai pentru a solutiona aceasta problema, in timp ce falimentul se refera la situatia in care debitorul nu mai poate sa isi plateasca datoriile si prin urmare trebuie sa solicit fie eliminarea partiala a datoriilor, fie lichidarea activelor pentru a si achita creditorii.