CopperBegginer
Care este distanta legala intre doua case?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Distanta legala trebuie sa fie respectata intre proprietatile proprietarilor si intre proprietarile lor si proprietatile proprietarilor apropiati. Acest lucru se refera in principal la imobile a caror constructie a inceput dupa data intrarii in vigoare a Legii nr. 18/1991. Acest lucru include cladiri, terase, case, bucatarii sau subsoluri, acoperisuri sau structuri din beton, metal sau lemn.
Fiecare proprietar are responsabilitatea de a respecta toate regulile impuse de lege si de a se asigura ca proprietatile sale indeplinesc cerintele legale.
In Romania, legea privind distanta minima intre proprietati prevazuta in cadrul Legii nr. 18/1991 presupune ca distanta legala intre doua cladiri sau case sa fie de minimum 0,8 metri – mai putin in cazul in care aceasta distanta este anuntata sau ceruta in actul de proprietate. Aceasta distanta trebuie sa fie calculata daca casele se afla pe aceeasi proprietate, dar si daca se afla pe proprietati diferite.
In cazul in care distanta legala regulamentara este mica – mai putin de 0,8 metri – proprietarul este obligat sa aduca la cunostinta aceasta si sa intreprinda actiuni remediale. Acest lucru poate presupune direct inchiderea pasajului de langa casa sau amplasarea de elemente de ancorare care sa creeze distanta legala intre casele vecine.
De asemenea, daca proprietarea veche a fost construita inainte de data intrarii in vigoare a Legii nr. 18/1991, distanta legala intre doua case poate fi redusa cu autorizatie speciala. Totusi, acest lucru trebuie sa respecte toate cerintele prevazute in legislatie.
In orice caz, acest tip de situatie trebuie tratat de fiecare data in mod individual, deoarece contextul particular fiecarei proprietati poate nu se potriveste cu legislatia in vigoare. Pe langa asta, exista si alte factori legali care trebuie luati in considerare inainte de luarea unei decizii. Inainte de a lua orice decizie referitoare la inchiderea pasajelor sau la cresterea distantei intre doua case, se recomanda consultarea cu un profesionist in meseria juridica.