Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Greutatea se refera la forța de atracție exercitată de forța gravitatională a Pământului la masa unui corp. Formula greutatii poate fi calculata folosind formula forței gravitationale universale de la Isaac Newton, cunoscută sub numele de legea lui Newton. Formula se scrie astfel:
Greutate = Masa*Forța gravitatională
În această ecuație, masa se măsoară în kilograme și forța gravitatională se măsoară în ‘metri pe secundă la pătrat’ (m/s2). Valoarea forței gravitationale este aceeași pe întregul planet, deși aceasta se poate schimba ca urmare a variațiilor topografice și a influenței altor factori.
Există, de asemenea, estimări mai precise ale forței gravitationale cunoscute sub numele de forțe de accelerație sau forțe de accelerație locale. Aceste forțe se măsoară prin accelerația unei masoare lângă suprafața Pământului și sunt în medie de 9,81 m/s2. Chiar dacă este mai precis, acest element este adesea omis în formula de mai sus, deoarece diferența dintre el și forța gravitatională standard nu va afecta în mod semnificativ rezultatul.
Greutatea poate fi, de asemenea, convertită în kilogram-forță (kgf) sau în livre-forță (lbf). Kilogram-forță se măsoară ca forță pe kilogram, iar livra-forță se măsoară ca forță în livre. Aceste unități se folosesc adesea în inducția industrială și nu se mai folosesc în fizica modernă.