Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Fructul palmierului, cunoscut și sub numele de ‘dactilul’ sau ‘dates’, este in mod natural productul unei plante numite palmier. Palmierul aparține familiei Palma, aceasta fiind cea mai diversificată familie de plante evergreen. Dintre toate speciile acestei familii, arenele sunt cele mai importante pentru producția de fructe. Fructele palmierului se numesc datile și, în funcție de specie, pot fi radiți, ovali, conici sau alungiți. Culoarea fructelor poate fi verde, galbenă, roșie, oranj sau maro. Sunt delicate, fragede și zemoase, cu o aromă dulce.
Datile sunt bogate în glucide, vitamine, minerale și câteva aminoacizi. Glucidele sunt pricipalul lor macronutrient, acestea reprezentând peste 70% din compoziția lor. Caloriile din dactil sunt obținute în principal de la glucoză și fructoză. Vitaminele prezente în fructul palmierului includ A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C și E și au o serie de beneficii pentru sănătate. Sunt, de asemenea, o sursă bună de magneziu, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, fier și zinc.
Palmierul este un produs culinar extrem de versatil care poate fi adăugat la rețete deserturile dar și sosuri, garnituri și produse de patiserie. Fructele uscate sunt adesea folosite ca indulcitor natural pentru băuturi și mâncăruri. Din cauza caloriilor ridicate din fructul palmierului, se recomandă să se limiteze consumul lor.
Intr-adevăr, fructul palmierului poate fi o excelentă sursă de energie naturală și are multe beneficii pentru sănătate. Deoarece este bogat în vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali, poate fi folosit ca supliment alimentar. Cu toate acestea, este important să se țină cont de limitarea consumului lor, întrucât consumul excesiv poate duce la creșterea în greutate.