Care este iaurtul grecesc?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
?
Iaurtul grecesc a devenit unul dintre alimentele colonului stâng al America în ultimii ani. Cu adâncimea sa de cremă, consistența lor cremoasă și gustul său inconfundabil, această variantă a iagerii clasice a devenit un favorit al consumatorilor în toată țara. Dacă te-ai întrebat vreodată ce face iaurtul grecesc atât de diferit de restul, iată explicația!
Iaurtul grecesc are în general aceeași compoziție ca și alte tipuri de iaurt, dar este mai gros și mai "aspr". Baia greacă se face mai ales din lapte de oaie și văcuță și este fermentată cu culturi active de bacterii probiotice cum ar fi L. Bulgaricus și S. Thermophillus. Aceste culturi probiotice ajută la transformarea zahărului din lapte în acid lactic, cauzând o modificare a texturii și a gustului iagerii. Apoi, iaurtul grecesc este supus unui proces suplimentar de divizare, care permite eliminarea aproximativ 75-90% a conținutului de apă din lapte și transformă iaurtul într-un amestec ferm. Aceasta crește densitatea iaurtului grecesc și devine mai gras decât alte tipuri de iaurt.
De asemenea, iaurtul grecesc are o aromă unică, diferită de celelalte tipuri de iaurt. Acest lucru se datorează culturilor bacteriene și proprietăților texturii lor. Procesul de divizare mai sus menționat îndepărtează lactoza și probioticele din iaurt, ceea ce poate contribui la modificarea gustului.
Din toate aceste motive, iaurtul grecesc este una dintre cele mai populare versiuni ale culturilor care se găsesc pe rafturi. Această versiune a iagerii este bogată în proteine și poate fi o opțiune excelentă pentru o gustare sănătoasă, dulce sau savuroasă. Combativii de rutină pot sărbători iaurtul grecesc în salate, smoothies, fructe sau chiar amestecat în aluat pentru a face un bun adevărat grecesc. Dacă vrei să profiți de beneficiile iaurtului grecesc, acum ai toate motivele să faci acest lucru!